Η πλέμπα του internet. (Mutilation is the most sincere form of flattery)

 

Είναι οι άνθρωποι που θα δούν ένα κείμενο ή ένα σκίτσο ή κάτι με αξία τέλος πάντων, και δεν θα αρκεστούν σε μία απλή κοινοποίηση. Αυτό που θα ήταν και το πιο εύκολο δηλαδή.

Όοοοχι.

Αντίθετα, θα μπούν στο κόπο να το κάνουν copy paste αν πρόκειται για κείμενο, ή download αν είναι εικόνα, και μετά θα το δημοσιεύσουν στο προφίλ τους εκ νέου.

Οι περισσότεροι χαιρόμαστε όταν η δουλειά μας χαίρει αποδοχής και κοινοποιείται στα social media.

No problemo.

Προσωπικά δεν έχασα κάτι, επειδή κάποια κυρία (η οποία επαγγέλεται ψυχολόγος μάλιστα) κοινοποίησε το σκίτσο μου στη σελίδα της σαν δική της δημοσίευση.

Εξ’ άλλου κι εγώ το διέθεσα εξ’αρχής δωρεάν.

Το πρόβλημα είναι το σκεπτικό της:

«Ά, να μία εικόνα που λέει κάτι για το οποίο εγώ θα έπρεπε να γράψω ολόκληρο κείμενο για να πώ το ίδιο πράγμα! Άς τη ποστάρω σαν καινούργια, δική μου δημοσίευση για να με δεί/μάθει περισσότερος κόσμος. Θα βάλω και μία ωραία λεζάντα που σκέφτηκα!»

Όλα για την αυτοπροβολή.

Όλα για το χρήμα.

How pathetic.

Όταν μου το σφύριξαν (σ’ ευχαριστώ Καλλιόπη!), μπήκα και δήλωσα τη παρουσία μου κάνοντας like στη σελίδα της, αλλά δεν έδειξε να συγκινείται. Και αυτό, το τελευταίο επιβεβαιώνει τις προηγούμενες σκέψεις μου.

Η πλέμπα του internet, φίλε. Γιατί η μόρφωση και οι τίτλοι δεν συνεπάγονται αυτόματα και καλλιέργεια. Αυτή η τελευταία είναι προσωπική ευθύνη και εκεί, δυστυχώς, πάσχουμε.

You think that I wouldn’t say this?

You know that I play this better than you.

Η συνέχεια δική σας.

https://www.youtube.com/watch?v=YpWKwbBo6Mo

2 σχόλια στο “Η πλέμπα του internet. (Mutilation is the most sincere form of flattery)

 1. Κατερίνα

  Κατανοητό το σκεπτικό σου, και το γεγονός ότι δεν αντέδρασε όταν δήλωσες τη παρουσία σου στη σελίδα της, νομίζω αυτό θα μου την έδινε κι εμένα πιο πολύ, κάτι τέτοιοι τύποι ανθρώπου (ανεξαρτήτως φύλου), αναρριχώνται επαγγελματικά – κοινωνικά – οικονομικά(ίσως), αλλά δε γνωρίζουν πως στη πορεία θα ξεβραστούν ακριβώς από εκείνο το χαρακτηριστικό τους, που νόμιζαν πως τους ανέλιξε… και συνήθως αυτό συμβαίνει όταν δεν το περιμένουν ή στο χειρότερο timing που θα μπορούσε να τους συμβεί…το έχω δει να συμβαίνει σε πολλούς, μη σου πω και σε εμένα την ίδια…
  Enough is enough…την καλησπέρα μου!!!

  1. Άγγελος Κωνσταντίνου Συντάκτης άρθρου

   Συμφωνώ απόλυτα, για αυτό και η αντίδρασή μου ήταν, εχμ…κόσμια.
   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *